Energie Mobiliteit

Tip van Energieloket Salland: Bandenspanning op orde?

Is de bandenspanning van je auto op orde? Bij een juiste spanning loopt die zuiniger. Heb je de eerste energiebesparing dit jaar al te pakken!

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

De energievakman komt je niet vertellen hoe je met je auto moet omgaan, maar in deze rubriek om energie te besparen passen een paar energietips voor je auto wel. Neem de bandenspanning. Als die goed is, verbruik je veel minder energie. Je merkt dat niet, omdat de auto dat werk verzet. Maar vergelijk het met je fietsband. Als je die opgepompt hebt, trap je ineens een stuk lichte weg.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.