Gezondheid Leefbaarheid Mobiliteit

Noaberhaptrap: koop jij ook langs de weg?

vlnr Martijn Werlich-van Ulft, Katja Werlich-van Ulft, Fanny de Vries en Ria Olde Rechterschot Rechts achter; Marja vd Ende (initiatiefneemster Fietsen voor mijn eten)

Kennen jullie het begrip ‘noaberhaptrap’ al? Dat is de Sallandse versie van het landelijk platform ‘Fietsen voor mijn eten’, een consumentenplatform dat een brug slaat tussen groente- en fruitstalletjes langs de weg en de consument. Dit is de eerste aflevering van een wekelijkse rubriek op Duurzaaminsalland waarin verslag doe van onze activiteiten.

Door Ria Olde Rechterschot

De insteek noaberhaptrap is dat je je dagelijkse eten koopt bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers. Zoveel mogelijk eten uit je eigen streek, minder plastic verpakkingen verbruiken, minder verspilling èn je steunt er de ondernemer in jouw regio mee. Als je dat ook nog op de fiets doet, beweeg je meer met een mooi doel: namelijk jouw gezondheid.

Koop jij ook langs de weg?
Aangezien Salland nogal groot is zijn we op dit moment bezig te kijken of we de regio op kunnen delen in sub-regio’s die te befietsen zijn. Ben jij iemand die ook zijn of haar eten bij elkaar fietst, dan zijn we benieuwd naar jouw leuke verhalen. Op onze Facebook-pagina kun je ze plaatsen.

Fiets-innovatieprijs
We hebben afgelopen week een filmpje opgenomen om ons te presenteren tijdens het Nationaal Fietscongres op 3 sept. ‘Fietsen voor mijn eten’ is namelijk een van de genomineerden voor de Tour de Force innovatieprijs 2020. Dat is een verkiezing voor fietsinitiatieven, ideeën en producten om het fietsen te stimuleren of het fietsgebruik en fietsverkeer makkelijker en veiliger te maken.

Op het door ons gemaakte pitchfilmpje, kan tijdens het Nationaal Fietscongres op 3 september door de bezoekers gestemd worden. Na de stemronde wordt de winnaar tijdens het congres bekend gemaakt. We houden jullie op de hoogte!

Neem gerust eens een kijkje op www.fietsenvoormijneten.nl/regio/salland of op onze Facebook pagina.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten