Biodiversiteit Gezondheid Mobiliteit

Noaberhaptrap: Alles uit de buurt in één winkel

Al vaker had ik gehoord van Kleinlangeveldsloo: supermarkt in het bos, want die ligt toch een beetje aan de bron van het ontstaan van de noaberhaptrap, maar ik kende het nog niet. Toch was ik er wel nieuwsgierig naar dus hup hup op pad en een bezoekje brengen.

Door Ria Olde Rechterschot

De supermarkt ligt inderdaad mooi in het bos en is gevestigd in de voormalige varkensstal van de boerderij. Hoe toevallig dat op een dag in juni 2018 zowel de oprichtster van fietsen voor mijn eten als de bedenkster van de noaberhaptrap hier hun boodschappen gingen doen en er allebei vertelden over hun ideeën en zodoende met elkaar in contact kwamen en gingen samenwerken.

Uit de buurt
Dat samenwerken op allerlei fronten belangrijk is wordt ook duidelijk in de supermarkt zelf: ze hebben een uitgebreid assortiment en werken daarvoor samen met lokale leveranciers. Hierdoor hoeft de klant niet naar allerlei verschillende plekken te fietsen (of rijden) maar kan op 1 plek diverse lokale artikelen kopen voor lekkere gezonde biologische maaltijden. Hoe mooi is dat! Een ander voordeel hiervan is dat ze daarmee alleen producten verkopen waarvan ze precies weten waar die vandaan komen. Zo komen de champignons uit Heeten, de chocola uit Raalte, het brood uit Heerde en de eieren uit Broekland; de winkeleigenaren kennen de leveranciers en weten bij wijze van spreken wat de kippen te eten krijgen. Dit alles in het kader van verantwoord produceren, kopen en eten.

En ben je nou niet in staat om zelf naar deze mooie supermarkt te gaan dan kan je je boodschappen ook nog online of telefonisch bestellen en laten bezorgen.

Wil je ook je dagelijkse eten kopen bij stalletjes langs de weg, kwekerijen, boerderijen en kleine winkeliers. En daarmee zoveel mogelijk eten uit je eigen streek, minder plastic verpakkingen verbruiken, bijdragen aan minder verspilling èn de  locale ondernemer in jouw regio steunen? Neem dan een kijkje op onze website en zie wat waar bij jou in de buurt te koop is.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten