Energie Mobiliteit

Laadpaal verplicht bij tien parkeerplaatsten

Gebouwen met meer dan tien parkeerplaatsen zijn verplicht een elektrische laadpaal aan te sluiten. Dat is per 1 maart opgenomen in de wet. Dat geldt voor alle gebouwen. Dus bij de dokter of de fysio, bij kantoren op het industrieterrein, bij scholen, bij verzorgingstehuizen, overal waar meer dan tien parkeerplaatsen zijn op eigen terrein moet een laadpaal komen.

Elektrisch rijden neemt een vlucht. Niet zo gek, want het rijdt gerieflijk, als je zelf zonnepanelen hebt ‘tank’ je gratis, de auto houdt veel meer waarde want gaat veel langer mee en is goedkoper in onderhoud, en je kunt met gemak 300 kilometer rijden voordat hij weer aan de lader moet. Dat is alleen in vakantietijd een probleem.

Nu de infrastructuurĀ  voor laadpalen al maar groeit kun je buiten de vakantie om dus feitelijk oneindig rijden. Als je een afspraak 150 kilometer verderop hebt, ga je daar nooit naar toe voor een kwartiertje en omdat er altijd wel een laadpaal in de buurt is vertrek je weer met een volle accu. En de ervaring leert dat er altijd wel een laadpaal in de buurt is. In woonwijken neemt dat ook hand over hand toe omdat mensen met een elektrische auto er voor zorgen dat er steeds meer openbaar te gebruiken laadpalen aan de weg staan.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten