Mobiliteit

Jumbo steeds meer elektrisch de weg op

Jumbo is hard bezig haar vrachtwagenpark elektrisch te krijgen. Een jaar geleden startte een proef met elektrische vrachtwagens voor het distributiecentrum in Veghel. Inmiddels worden er steeds meer hybride vrachtwagens ingezet, rijdt er een volledig elektrische vrachtwagen rond en heeft het bedrijf ook volledig elektrische bezorgauto’s op de weg.

Suzanne van der Vaart, van de communicatie van Jumbo: “Als Jumbo streven we naar een klimaat- en toekomstbestendige keten door het energieverbruik en de emissies in onze gehele keten zoveel mogelijk te beperken. Dit geldt ook voor ons transport. Daarom werken we op verschillende manieren aan terugdringen van ons energieverbruik. Bijvoorbeeld door onze vrachtwagens efficiënter te beladen en onze routes slimmer in te plannen.

Wagenpark

Ook investeren we al volop in het de verduurzaming van ons wagenpark, waardoor al steeds meer hybride Jumbo-vrachtwagens, een volledig elektrische Jumbo-vrachtwagen en volledig elektrische bezorgauto’s op de weg zichtbaar zijn. De komende tijd zal dit verder uitgebreid worden om hiermee te kunnen voldoen aan de onder meer de gezamenlijke opgestelde doelstellingen rondom stadslogistiek. Zodat we winkel kunnen blijven bevoorraden en onze klanten dagelijks kunnen voorzien in de bestelde boodschappen. Hoe dit er verder uit gaat zien hangt onder meer af van de schaalbaarheid van de inzet van deze voertuigen, daarvoor lopen gesprekken via Evofenedex en CBL met (lokale) overheden, ministeries en andere partijen in de branche waaronder leveranciers.

Eerder zei Jumbobaas Frits van Eerd al: “We willen vooroplopen met de verduurzaming van ons wagenpark. Onze ambitie is om de CO2-uitstoot van ons transport in twee jaar 50 procent te verminderen.”

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten