Mobiliteit

Goed voornemen: banden op spanning bespaart 100 euro per jaar

Wist je dat je 100 euro per jaar bespaart aan brandstof als je de banden van je auto op de juiste spanning hebt? Urgenda heeft ‘banden op spanning’ daarom opgenomen in haar 40 puntenplan om CO2 terug te dringen. Want minder brandstof is minder CO2.

Urgenda zegt daarom: Plaats 2.500 Slimme Bandenpompen op slimme plekken en bied het gebruik ervan gratis aan. De gemeente Zwolle en het Deventer Ziekenhuis doen mee aan het plan. Op de parkeerplaats van het ziekenhuis staat er een.

60% Van alle auto’s rijdt met een te lage bandenspanning. Dit komt omdat banden altijd langzaam spanning verliezen (2-3 % per maand) en dus regelmatig moeten worden bijgepompt. De meeste mensen doen dit bij tankstations. Maar daar rijdt 70% tot wel 90% van alle automobilisten na gebruik van deze luchtpompen weg met nog steeds een te lage spanning. Ruim 35% rijdt zelfs onbewust en ongewild weg met een lagere spanning dan waarmee ze aankwamen.

Als je elke twee maanden de banden van je auto juist oppompt, bespaart dit per jaar 100 euro (met z’n alles is dat 400 miljoen euro!). De meeste mensen weten dat niet, dus als je dit stukje leest: zegt het voort.

De nieuwe bandenpomp is met de touchscreen makkelijk te gebruiken en helpt met slimme software zelfs door het intoetsen van het kenteken direct de juiste bandenspanning te vinden.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten