Gezondheid Leefbaarheid Mobiliteit

Fietsen naar je werk is overal goed voor

De aftrap van Fietsmaatjes
Fietsmaatjes, dat is een nieuw project dat woon-werk-fietsverkeer stimuleert. Fietsmaatjes wil werkgevers én werknemers bereiken, want fietsen naar je werk leidt tot minder files, minder CO2-uitstoot, vitale medewerkers en een betere bereikbaarheid van de regio’s en de bedrijven.

Fietsen naar het werk loont!
Naar je werk fietsen en daar geld mee verdienen? Dat kan met Fietsmaatjes. Medewerkers van bedrijven en organisaties in Overijssel* kunnen meedoen. Met Fietsmaatjes stimuleren fietsende en niet-fietsende medewerkers elkaar. Een ervaren fietser (buddy) stelt een team samen met collega-automobilisten die willen fietsen. Buddy én deelnemende collega’s krijgen voor elke gefietste dag een financiële beloning. Er zijn al bijna 3.000 aanmeldingen binnen. Bedrijven kunnen zich aanmelden tot het maximum van 4.000 deelnemende werknemers bereikt is. De fietsactie duurt tot en met vrijdag 29 november 2019.

Meer fietsers, minder auto’s en minder CO2-uitstoot
Fietsmaatjes is een initiatief van Twente Mobiel en Slimme & Duurzame Mobiliteit regio Zwolle. Beide projectorganisaties van provincie Overijssel werken samen met bedrijven en organisaties om de leefbaarheid en de bereikbaarheid van de regio te verbeteren. Fietsmaatjes draagt daaraan bij door fietsgebruik te stimuleren en autogebruik te verminderen. Meer fietsen en minder auto’s in de spits zorgen voor minder files en minder CO2-uitstoot.Hans de Boer, Raad van bestuur Isala: “Onze medewerkers, in totaal 7.000 mensen, zijn ons kapitaal. Het is van groot belang hen vitaal te houden. Alleen zo kunnen we onze patiënten de beste zorg geven. Met fietsen houd je je conditie op peil, bewegen is goed voor lijf en leden en het werkt bovendien ontspannend. Isala draagt dit project een warm hart toe en voor nu …. op naar de 4.000 fietsmaatjes!”Karsten ten Heggeler, teamleider Mobiliteit, provincie Overijssel: “We moeten meer bewuste keuzereizigers worden. Fietsmaatjes gaat daarover. Je ervaart het fietsen voor woon-werkverkeer pas echt als je het doet. Als je naar het werk kunt fietsen en de afstand geen probleem is, probeer het dan uit. Uiteindelijk maak je bewust de keus om het wel of niet blijvend te doen. Ikzelf fiets graag naar het werk. Slechts 25 minuten kost het me in de spits en dat is op dat moment net zo snel als met de auto in de drukte. Ik gebruik dan graag de fietssnelweg, het comfort is een extra stimulans en veilig. Je fietst fluitend de spits voorbij. Dat past in onze doelstelling: fietsers moeten comfortabel, veilig en snel kunnen doorfietsen. En het is ook nog gezond!”

Meer informatie voor werkgevers en werknemers vind je onder de links.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten