Biodiversiteit Mobiliteit

Achterhoekse N348 het jaar rond een feest voor insecten

Foto overgenomen uit de nieuwsbrief van Eelerwoude

Ondertussen bij de buren

De N348 slingert van de Achterhoek Salland in en gaat er in Drenthe weer uit. Mooi te zien hoe ze elders met die weg bezig zijn. Zoals bij Zuthpen. Daar kreeg de weg een ‘kralensnoer’ zodat die het jaar rond interessant is voor dieren.

Uit de nieuwsbrief van Eelerwoude:

Langs de N348 tussen Zutphen en Eefde – een wegdeel van zo’n 8 kilometer – wilde de provincie Gelderland de eenzijdige boombeplanting vervangen. Daarom klopte de provincie bij Eelerwoude aan. Samen met collega Guus Kolkman (adviseur techniek) heeft landschapsarchitect Jantine Schinkelshoek het beplantingsplan voor deze weg opgesteld. Het resultaat is een divers en kleurrijk kralensnoer, dat niet alleen mensen maar ook dieren verbindt.

Op de plek waar eerst natuurkunstwerk Het Witte Lint stond, is nu kruidenrijk grasland met bolgewassen, bloemrijke bermbeplanting, struiken en bomen te vinden. Schinkelshoek: “Naast dat we in ons plan rekening hebben gehouden met onderwerpen als verkeersveiligheid, nemen we bij Eelerwoude het thema biodiversiteit mee in ons werk. De biodiversiteit – niet alleen in Nederland – is in gevaar, we zien dat het aantal insecten en vogels dramatisch afneemt. Bij dit project konden we hier volop mee aan de slag, want de provincie gaf ons hiervoor de ruimte.”

Lees hier verder.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten