Leefbaarheid Milieu

September = zwerfvuil opruimmaand!

In Nieuw Heeten zijn de afgelopen winter nog de straat op gegaan om zwerfafval te zoeken.

Zaterdag 21 september is het World Cleanup Day (schreven we al eerder over) en zaterdag 28 september Burendag. Voor veel mensen hét moment om hun wijk, buurt, sportverenging of park weer zwerfvuilvrij te maken. Het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon van ROVA ondersteunt deze initiatieven en levert gratis afvalgrijpers, handschoenen, vuilniszakken en veiligheidshesjes.

World Cleanup Day
Tijdens deze grootste wereldwijde zwerfvuilopruimactie van het jaar werd in 2018 maar liefst 88 miljoen kilo opgehaald. Ongeveer 18 miljoen ‘trash hunters’ in ruim 160 landen deden mee om zwerfvuil van de straat en uit de natuur te halen. Ook in Nederland doen elk jaar weer duizenden mensen mee. Wil jij ook een bijdrage leveren? Ga dan naar www.mooi-schoon.nl/worldcleanupday en meld jouw actie aan.

Burendag
Burendag is een dag waarop buren gezellig samenkomen en de buurt leuker, socialer en veiliger maken. Omdat zwerfvuil niet past in een schone en veilige buurt organiseren veel buurten tijdens Burendag een gezamenlijke zwerfvuilopruimactie. Wil jij zelf een opruimactie organiseren, meld deze dan aan op  www.mooi-schoon.nl/burendag.

Hoe kan ik meedoen?
Stap 1: ga naar www.mooi-schoon.nl en maak een opruimactie aan.
Stap 2: mobiliseer vrienden, familie, buren of collega’s.
Stap 3: deel de opruimactie op sociale media. Want hoe meer aandacht, hoe groter de impact.
Stap 4: en vergeet vooral niet met elkaar te genieten van het resultaat!


Mooi Schoon
Iedereen wil graag wonen, spelen, recreëren en werken in een schone leefomgeving. Dat is waar het zwerfvuilprogramma Mooi Schoon voor staat. Onze omgeving schoonhouden of schoon maken. Nu en in de toekomst. In 18 gemeenten werkt Mooi Schoon samen om door middel van voorlichting, educatie en extra aanpak zwerfvuil te voorkomen.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten