Milieu

Groene Oosten: Rijksmonumenten energiezuinig en comfortabel

@BeleefMedia

Het Groene Oosten trekt ook dit voorjaar weer kriskras door de provincie om te laten zien dat een duurzaam leven niet saai of suf is, maar juist leuk en logisch.

Van het Groene Oosten

Vanaf vandaag (dinsdag 6 april) wordt het seizoen hervat. Zo is André van der Zee in deze 9e aflevering op bezoek bij Natuurlijke Kwekerij Decohof uit Hoonhorst, Farmfood uit Nijverdal en Holsto Tuinen & Buitenleven in Olst. Alle drie de bedrijven waren genomineerd voor de Groene Twinkeling 2021. Een prijs die wordt uitgereikt aan dé onderneming die het beste biodiversiteit en bedrijfsvoering weet te verbinden. De finalisten laten zien hoe simpel het kan zijn, ieder op een eigen manier. Ook jij kan thuis testen hoe biodivers jouw tuin is. Het enige wat je daarvoor nodig hebt is een katoenen onderbroek.

Duurzame rijksmonumenten

Mensen denken vaak dat als je eigenaar bent van een monument, dat je niks meer mag. In de historische binnenstad van Deventer bewijzen ze het tegendeel. Erfgoedvereniging Heemschut is samen met de gemeente en Deventer Energie Coöperatie een pilot gestart om vijf rijksmonumenten te verduurzamen. Twee eigenaren van een monumentaal huis geven je inzicht in hoe ver je kunt gaan. Ben jij eigenaar van een rijksmonument, wil jij verduurzamen, maar kun je wel wat financiële steun gebruiken? Dien je plan in bij Erfgoed Sterren en maak kans op €10.000,-

Groene vlogger

En tot slot neemt Groene Vlogger én boswachter Irene van der Linde van Staatsbosbeheer je mee naar buiten toe. Op dinsdag 6 en zaterdag 10 april is Het Groene Oosten vanaf 17.40 uur elk uur te zien op RTV Oost. Ook online via www.hetgroeneoosten.nl en het YouTube-kanaal van Het Groene Oosten is de serie te volgen en aanvullende informatie te vinden.

Weet jij nog een leuk onderwerp waar wij absoluut aandacht aan moeten besteden in de serie of ben jij een Groene Vlogger? Laat het ons vooral weten: hetgroeneoosten@beleefmedia.nl

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten