Leefbaarheid

Wandelend met Sjaak zien we soms de wereld op zijn kop

“Overal verkeersinfarcten, wél of géén stikstofakkoord, respect én onbegrip voor boeren” De krant staat er vol van, maar het wordt er niet duidelijker op, vindt Sjaak Bruggeman. “Ik neem nog een bakkie koffie en dan ga ik maar eens op pad.”

Door Sjaak Bruggeman

Voor half december is het erg zacht weer. De laan begint met aan de linkerkant een reus van een eik en rechts een dito beuk. Opmerkelijk. De baron heeft hier vroeger vast een bedoeling mee gehad. Verderop links staan een paar afgeknotte leilindes. Dat was vroeger vast de ingang naar een boerderijtje. Het pad word steeds modderiger. Laat ik hier het schouwpad maar nemen naar het natuurreservaat.

Volop plasvorming hier. Ja, het lemige karakter en de verzadigde bodem zijn hier de oorzaak van. Maar het grondwater is in ieder geval eindelijk weer op peil. Gelukkig maar. Dan sta ik voor de poel. Deze staat ook aardig op peil. Je kan het bos in het water zien weerspiegelen. Nóg wel. Snel maar een foto maken want door Natura 2000 maatregelen kan ik binnenkort hetzelfde plaatje niet meer maken. Tja, het zijn niet alleen de krantenberichten, maar ook hier staat Holland op z’n kop. Waar moet dat nog heen? Hopelijk zal het gezonde verstand zegevieren…

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten