Leefbaarheid

Wandelen met Sjaak naar ‘de jonge dame’ kijken

Nog even het weerbericht van negen uur en dan gaan we weer met Sjaak Bruggeman op pad. Sjaak heeft verstand van de natuur en dan zie je altijd vel meer om je heen. Deze week dicht bij huis. In het ondergelopen Boetelerveld is van alles en nog wat te zien.

Door Sjaak Bruggeman

Droog met hier en daar een bui. Mooi zo. Kijk daar komt nog een vroege jonge dame voor een wandeling. Zou je het wel doen, het is nat hoor? “Ja hoor, ik heb laarzen aan.” Nou oké, fijne wandeling dan hé! Zij gaat eerst, ik ga even bij de poel kijken. Poeh, het water staat ongekend hoog, dat beloofd nog wat.

Kijk daar! Kamsalamanders op het ondergelopen wandelpad! Tja, het is gedaan met hun winterrust nu het zo hartstikke nat is. Of zou het door de warme temperatuur komen? En, kijk daar komt de vroege jonge dame weer terug. Wat is er aan de hand? “Ik kan niet verder, het water staat te hoog” Teleurgesteld sjokt ze in haar korte laarsjes terug.

Kijk daar bij de kleine waterpoel. Een zwarte specht, ook een groene, vijf gaaien en een wegvliegende grote zilverreiger. En ook mooi, een groepje staartmeesjes in die kleine eikjes.

Zo dat was het natte wandelgedeelte. Nu maar over het hoge dijkje weer terug. Het gekwebbel in die grote zomereik is van de koperwieken. Zij lummelen nog wat rond maar zullen spoedig weer naar het hoge noorden terugvliegen. Nog een klein stukje naar de fiets en dan zit de natte laarzenwandeling erop. Een mooie met zelfs het doorbrekende zonnetje erbij. Maar bedenk ik me, eigenlijk had ik de jonge dame door de diepe wateren moeten loodsen. Sorry, dat was niet erg galant. Zeg maar dom, dom, dom…

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten