Leefbaarheid

Vier de Nacht van de Nacht op Landgoed De Haere

Wil je de Nacht van de Nacht beleven op een van de donkerste plekjes van Overijssel? Kom dan zaterdagavond 26 oktober naar Landgoed De Haere bij Olst. Daar kun je genieten van een stamppotmaaltijd met als toetje diverse activiteiten die natuurlijk allemaal met de nacht te maken hebben, zoals een Masterclass Nachtfotografie van de bekende natuur- en nachtfotograaf Johan van der Wielen.

Heel belangrijk op de Nacht van de Nacht is natuurlijk dat je de sterren zo mooi kunt zien als het echt donker is. Bezoekers krijgen volop de kans door kijkers naar de hemel te kijken. En er is uitleg bij wat je nu eigenlijk ziet. Je kunt ook genieten van een wandeling over het landgoed. Voor de kinderen is er een speciaal circuit in het donker. Bij het kampvuur worden mooie verhalen verteld. En door uilenballen te pluizen kun je zien wat een uil midden in de nacht bij elkaar weet te sprokkelen aan eten.

Voor de stamppotmaaltijd (19,50 euro) en de masterclass fotografie (15,00 euro) moet je betalen en je aanmelden. (32,50 euro als je beiden doet.) De rest van de avond is gratis te bezoeken. De Overijsselse Natuur en Milieufederaties tekenen voor de organisatie van deze vijftiende Nacht van de Nacht.

Kortom een informatief en gezellig avondje uit!

Masterclass Nachtfotografie
Natuur- en nachtfotograaf Johan van der Wielen behoort tot de top van de Nederlandse natuurfotografen. Hij leert je fotograferen van de sterren, de gebouwen en bewegend licht. Vergeet je camera niet!

Opgeven via deze aanmeldlink.

Programma zaterdag 26 oktober
18.00 uur          Stamppotmaaltijd (aanmelden) in de Spiegelzaal van het landgoed
19.15 uur          Opening van de Nacht van de Nacht in Overijssel
19.20 uur          Start van de diverse activiteiten
19.30 uur         Masterclass Nachtfotografie waar je je voor moet aanmelden