Biodiversiteit Leefbaarheid

Veldsymposium voor groene en duurzame vrijwilligers in Overijssel

Vrijdag 14 juni wordt het veldsymposium gehouden, een feestelijke en gezellige dag voor alle groene en duurzame vrijwilligers in Overijssel. Natuur en Milieu Overijssel en Natuurmonumenten zijn bijzonder blij met al die vrijwillige inzet voor een mooi en duurzaam Overijssel, daarom het feestje, dit jaar in De Wieden, onderdeel van Nationaal Park Weerribben-Wieden en het grootste laagveenmoeras van Europa.

Het afwisselende programma is zorgvuldig samengesteld en experts van dit natuurgebied nemen je mee in de bloeiende materie van dit laagveenmoeras. Onder leiding van een medewerker van Natuur en Milieu Overijssel ga je deze dag zowel te voet als per boot* dit prachtige natuurgebied in. De route gaat langs verstilde rietlanden, zeldzame trilvenen, bloemrijke hooilandjes en moerasbossen. In het veld vertellen verschillende deskundigen over de bijzondere flora en fauna, over natuurontwikkeling, natuurbeheer, vrijwilligerswerk, klimaat, duurzaamheid en de samenwerking met landbouw. Een heerlijke veldlunch en borrel na afloop maken de dag compleet.

*Er wordt een dagdeel gevaren en een dagdeel gewandeld, daarom is het noodzakelijk dat deelnemers mobiel genoeg zijn om de hele dag actief mee te doen.

Aanmelden
Er is plek voor maximaal 120 personen, dus wees er snel bij! Aanmelden kan via deze link. 

Voor vrijwilligers die lid zijn van een bij Natuur en Milieu Overijssel aangesloten groep is ons veldsymposium gratis. Dit geldt ook voor Overijsselse vrijwilligers en medewerkers van Natuurmonumenten. Deelname is gratis maar niet vrijblijvend. Na aanmelding rekenen wij op je komst. Als je niet aanwezig bent of je niet hebt afgemeld voor 10 juni brengen wij de gemaakte kosten van 45 euro in rekening.

Ben je vrijwilliger van een groep die niet is aangesloten bij ons, dan zijn de kosten 45 euro per persoon.

Donatie
Een donatie is zeer welkom. Deze kun je ter plekke doen in de donatiebox, óf direct bij de aanmelding via IDEAL.

Praktische informatie
Tijd: 10.00 – 16.00 uur (incl. lunch en borrel)
Datum: vrijdag 14 juni 2019
Locatie (begin-/eindpunt): Werkschuur Natuurmonumenten, Reeënweg, Wanneperveen (details volgen later in de informatiebrief)

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten