Leefbaarheid

Veel minder druk op stroomnet door mobiele stations

Met het plaatsen van vijftien mobiele spanningsstations gaat Enexis Netbeheer de druk op het eletriciteitsnet flink naar beneden brengen. Dat geeft ruimte voor plannen voor windmolens en zonneparken. De stations breiden de netcapaciiteit uit met omgerekend stroom voor 400.000 huishoudens. De e-houses worden geplaatst in Groningen, Drenthe en Overijssel.

De mobiele e-houses komen kant en klaar van de fabriek en kunnen zo ergens in het landschap neergezet worden en halen de rem er af voor snelle energietranistie. Een pilot met vier van zulke stations was succesvol. Op basis hiervan besluit Enexis Netbeheer nu om fors extra te investeren met de aankoop van nog elf van zulke stations.

Han Slootweg, directeur netwerkstrategie van Enexis Netbeheer: “Doordat we nu 43 miljoen euro extra investeren in deze e-houses, kunnen onze klanten zo snel mogelijk gebruik maken van deze extra ruimte op het elektriciteitsnet. In de praktijk betekent het dat we eerder extra zonneparken of windmolens kunnen aansluiten. En daarmee kunnen we de wachtlijst verkorten.”

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten