Leefbaarheid

Soepcafé Olst nog één maand met zomerstop

De laatste zaterdag van augustus blijven de deuren van het Soepcafé nog één keer gesloten vanwege de zomerstop. Het volgende Soepcafé is op 28 september.

Het Soepcafé is inmiddels een ingeburgerd begrip in Olst. Elke laatste zaterdag van de maand wordt er door vrijwilligers  van Olst in Transitie weer een heerlijke maaltijd gemaakt. Met dit initiatief wil Olst in Transitie aandacht vragen voor het thema voedselverspilling. Wereldwijd wordt er een derde van het voedsel weggegooid.  Het uitroeien van voedselverspilling zou net zoveel CO2 besparen als de uitstoot van een kwart van alle auto’s die op de wereld rondrijden. Ook in Nederland wordt nog steeds 13% van al het eetbare voedsel weggegooid.

Het Soepcafé wil voedselverspilling tegen gaan door overgebleven producten van de PLUS, die al ‘over de datum zijn’ en dus weggegooid zouden worden maar nog prima eetbaar zijn, te gebruiken voor een heerlijk maaltijd gemaakt van soep, salade en nagerecht. Op 28 september gaan de Soepcafédeuren weer open voor jong en oud.

Meer informatie is te vinden op www.olstintransitie.nl en op de Facebookpagina OlstInTransitie.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten