Leefbaarheid

Kleur Salland helemaal groen door zwerfvuil op te ruimen met een app

‘Helemaal Groen’ is een app die er voor zorgt dat het stukje Nederland waar jij net het zwerfafval hebt opgeruimd groen kleurt. Als iedereen in Salland die app nu eens installeert, dan kleurt Salland groen. Mooi toch?

Het werkt heel simpel. Download de app op je telefoon, zet hem aan als je gaat zwerfafval opruimen en zet hem uit als je klaar bent. Daar waar jij was toen de app aanstond kleurt dan groen. Een maand later verandert groen in oranje, weer een maand later wordt het bruin. Ofwel: je zou dat stukje straat eigenlijk iedere maand even moeten doen.

Zwerfafval maken is niet zo moeilijk blijkt iedere keer weer. Mensen gooien maar al te makkelijk hun troep gewoon in de berm. Met de app wordt zwerfaval opruimen ook een stuk leuker. En wat er meer van is: een schone omgeving weerhoudt mensen er van die smerig te maken. ALs er toch al troep ligt, schijnen we geneigd te zijn er gerust nog iets bij te gooien. Is het ergens schoon, dan zijn we geneigd het schoon te houden. Ofwel: opruimen helpt ook op lange termijn.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten