Leefbaarheid

Kinderen schenken bomen voor vijf hectare nieuw bos op Sallandse Heuvelrug

Kinderopvang Columbus Junior en Gastouderbureau 4Kids schenken Staatsbosbeheer vijf hectare bos op de Sallandse Heuvelrug. Overijssel schenkt voor dat doel de grond. Het gaat om 20.000 bomen

Met de schenking van ruim 20.000 bomen wordt de CO2-uitstoot, van 2020 en 2021, van Columbus Junior en 4Kids volledig gecompenseerd. En werken de organisaties klimaatneutraal. Sebastiaan Dekkers, algemeen directeur Columbus Junior en 4Kids: ,,Kinderopvang is erop gericht om bij te dragen aan een optimale ontwikkeling en een gelukkig leven voor kinderen. Maar hoe gelukkig wordt dat leven als we aan de andere kant de planeet op volle kracht uitputten, vervuilen en opwarmen? Duurzaamheid is daarom een onmisbaar onderdeel van onze filosofie. Wij maken onze kinderopvang op allerlei vlakken duurzamer en creëren bewustzijn bij onze kinderen over het belang van natuur en groen. Uiteindelijk willen we naar een uitstootvrije opvang. Zolang dat nog niet het geval is, planten wij elk jaar bomen om onze CO2-uitstoot volledig te compenseren.”

Verbinden van twee natuurgebieden

Het nieuwe bosgebied vormt de verbinding tussen de natuur op de Borkeld en de natuur op de Sallandse Heuvelrug. In de driehoek Rijssen, Holten en Markelo. De komende jaren wordt het gebied ontwikkeld tot een mooi gebied waar planten, dieren en insecten zich kunnen ontwikkelen.

Ine Nijveld, Boswachter Staatsbosbeheer: ,,Dit nieuwe bos is klimaatbestendig. Een bos met verschillende soorten bomen die beter tegen droogte, warmte en ziekte kunnen. Dit is naast het belang voor het klimaat ook belangrijk voor de biodiversiteit.”

Iedereen een Boom

De nieuwe bomen die geplant worden, tellen mee in het provinciale project Iedereen een Boom. Provincie Overijssel wil voor iedere inwoner een boom planten: 1,1 miljoen nieuwe bomen in Overijssel. Iedereen kan helpen dit aantal te bereiken.

Gedeputeerde Ten Bolscher, Provincie Overijssel: ,,Columbus Junior en 4Kids geven een prachtig voorbeeld van hoe bedrijven in Overijssel ook kunnen bijdragen aan het planten van bomen. Zo gaan we samen de klimaatverandering tegen en creëren we een fijne leefomgeving voor planten en dieren. Én voor onszelf.”

Ook een groene bijdrage leveren vanuit uw organisatie? Kijk eens op www.iedereeneenboom.nl .

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten