Leefbaarheid

+houtbaar in Lierderholthuis maakt meubels van kringloophout

Jan-Willem Harwig van +houtbaar in Lierderholthuis maakt meubelen, keukens en interieur van gebruikt hout. +houtbaar is partner van WaardeRing dat rond Zwolle en in Salland allerlei projecten van de grond krijgt rondom kringloop. De producten van +houtbaar zijn te koop bij de digitale winkel De Schatkamer in Ommen, met ook een digitale winkel.

Een eigen keukenlijn

“Doel van dit jaar is een eigen keukenlijn, een eigen kastenlijn en een eigen tafellijn ontwikkelen”, zegt Jan-Willem. “Met een eigen productenlijn kunnen we makkelijker samenwerken met architecten, gemeenten en bedrijven op het gebied van circulaire aanbesteding of sloop waarbij materiaal moet of kan worden hergebruikt. Verder gaan we bekijken hoe en wat we kunnen aanbieden bij de kringloop en bij de Schatkamer in Ommen, zoals kleine kastjes, boekenplankjes en bijvoorbeeld wandpanelen. Daarmee willen we de consument triggeren om de voordelen van duurzaamheid en recycling te ontdekken.” Jan-Willem ziet voor bijna elk oud stuk hout mogelijkheden. Van oude brancards maakt hij bijvoorbeeld bankjes. Nieuw onderdeel van +houtbaar is Repanel: van gebruikt hout worden panelen voor de verkoop gemaakt.

Erkend leerbedrijf

+houtbaar Is een erkend leerbedrijf voor bijvoorbeeld de opleiding Ondernemend Meubelmaker van het Deltion College en de studie Interieur Architectuur bij Artez.

 

 

 

 

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten