Leefbaarheid

Het Groene Oosten: ook in 2020 gaat Overijssel voor groen

We kijken steeds meer naar andere manieren van wonen. Het liefst duurzame woningen, waarbij je niet elke cent opzij hoeft te leggen voor je hypotheek. In de eerste aflevering van het nieuwe jaar onderzoekt André van der Zee of woningen gemaakt van zeecontainers hieraan voldoen. Volgens het bedrijf uit Ommen dat de zeecontainerwoningen maakt is dat zeker het geval en zijn de kosten zo’n 60 procent lager dan bij een traditionele woning.

De provincie Overijssel streeft er naar om in 2025 alle schoolpleinen te vergroenen. Een groene leefomgeving is namelijk belangrijk voor de cognitieve, motorische en sociale ontwikkeling van kinderen. De leerlingen van de Immanuelschool in Steenwijkerwold laten vol enthousiasme zien hoe leuk een groen schoolplein is. En vooral ook hoe makkelijk dit te realiseren is. De provincie biedt subsidiemogelijkheden als extra impuls om als school hiermee aan de slag te gaan.

En tot slot laat Groene Vlogger (en tevens wethouder van Zwolle) Ed Anker je zien hoe je zelf zeep maakt van 100% natuurlijke materialen. Gezond voor je lichaam en het bespaart plastic flacons.

Het Groene Oosten is dinsdag 7 januari 2020 om 17:40 uur te zien op RTV Oost (en wordt daarna elk uur herhaald). Op zaterdagen wordt de uitzending vanaf 18.45 om het uur herhaald. Uiteraard zijn de afleveringen en losse items ook online terug te zien via www.hetgroeneoosten.nl.

Heb jij ook een groen verhaal waarmee jij andere mensen wilt inspireren? Meld je dan aan als Groene Vlogger via hetgroeneoosten@beleefmedia.nl

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten