Leefbaarheid Mobiliteit

Fiets mag weer mee in de trein

Vanaf vandaag mogen fietsen weer worden meegenomen in de trein, mits er voor aanvang van de reis een plek gereserveerd is via een app. De Fietsersbond is tevreden over deze versoepeling, die de bond samen met reizigersvereniging Rover bepleit heeft. “Nu kunnen veel mensen deze zomer duurzaam op reis,” aldus directeur Saskia Kluit.

Op 12 mei besloot NS het meenemen van fietsen in de trein te verbieden. Naar eigen zeggen omdat de trein alleen bedoeld was voor noodzakelijke reizen. Vouwfietsen werden wel toegestaan, verder werd verwezen naar ov-fiets. Saskia Kluit: “De fiets meenemen is voor veel mensen echt noodzakelijk.”

App
Hoe de verplichte reservering er uit gaat zien is volgens NS en de andere ov-bedrijven nog niet helemaal bekend. De Fietsersbond vindt deze reserveringsplicht in deze omstandigheden begrijpelijk. “Als hiermee voorkomen kan worden dat het te druk wordt, dan is dat een goede oplossing. Wel hopen we dat er ook een oplossing komt voor mensen die digitaal minder vaardig zijn, en dat de capaciteit voor fietsen op termijn flink wordt uitgebreid,” aldus Saskia Kluit. “Voor fietsers is het belangrijk om afstand te bewaren, drukte in de trein te vermijden en goed de aanwijzingen van het treinpersoneel op te volgen.”

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten