Leefbaarheid

Energietip: waar bewaar jij jouw eten?

Brood ‘s avonds al vast klaar maken en dan bewaren in de koelkast. Vanwege het beleg wellicht. Niet voor het brood, want dat wordt eerder oud in de koelkast. Waar bewaar je eten? In de koelkast of juist niet?

Daar is een mooi lijstje van De A-Z of food storage, met mooie tips. Dat je bijvoorbeeld paddenstoelen in de koelkast moet bewaren, maar dat ze het lekkerst blijven als je ze dan ook nog even in een theedoek wikkelt.

Bananen in de fruitschaal. Maar veel ander fruit doet het net iets langer als je ze in de koelkast bewaart. Om te eten is kamertemperatuur echter beter. Dus de voorraad in de koelkast en het daggebruik in de fruitschaal.

Aardappelen en uien: aanrechtkastje (donker en koel).
Mosterd, ketchup, sojasaus, olijfolie: donker aanrechtkastje, ook al zegt het etiket vaak anders!
Let wel: dat is wat de A-Z voedselbewaarlijst zegt!

Interessant om eens doorheen te wandelen. Want je voedsel zo goed mogelijk bewaren is belangrijk, maar de koelkast zo weinig mogelijk gebruiken ook.

Nog een tip: denk er eens over na je eten in de winkel te bewaren. Dat je de boodschappen opknipt en twee keer gaat. Kun je meteen met de fiets in plaats van met de auto. En dat is dan weer een reden om niet te veel te kopen, want je moet het met de fiets meenemen 😉

Gratis energiescan
Woningeigenaren in Raalte en Olst-Wijhe kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je vult een checklist in, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. Je krijgt dan onafhankelijk advies over energiebesparing in jouw situatie, over verhoging van wooncomfort en hoe je eventueel zelf energie kunt opwekken.

Je kunt naar aanleiding van die eerste scan tegen betaling ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Je krijgt dan de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten