Leefbaarheid

Energietip: Jouw waterbed is de grootste energieslurper

Heb je een waterbed? Dan hoef je niet verder te zoeken naar wat je grootste energieslurper is bij jou thuis.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Je hebt mensen die zweren bij een koude slaapkamer en lekker onder de dekens. Je hebt mensen die zweren bij een warme slaapkamer en dan ook nog het liefst een warm bed. Die laatste categorie komt dan wel eens uit bij een elektrische deken (die je ook hebt alleen voor het voeteneinde overigens). Anderen nemen een waterbed.

Zo’n elektrische deken vreet stroom, maar werkt alleen als je in bed ligt of alleen in het begin van dat je naar bed gaat. Een waterbed is altijd warm. Dat moet wel, want die hoeveel water in zo’n bed, dat krijg je niet zo maar even op temperatuur. Dus staat je waterbed 24/7 stroom te verbruiken. Of je daar even een kleine 200 euro per jaar voor wil neertellen.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

1 reactie

Klik hier om een reactie achter te laten