Leefbaarheid

Compenseer je vlieg-CO2

Vliegen is een grote vervuiler. Maar dat moet je wel in perpectief zien. Een vliegtuig stoot een boel uit, maar jouw uitstoot is niet meer (en niet minder) dan het geheel, gedeeld door het aantal personen in het vliegtuig dat er mee van A naar B gaat. Een auto stoot minder uit, maar je moet die uitstoot ook met veel minder mensen delen.

Aanschaffen van ‘dingen’ en jouw dagelijkse eetpatroon zijn ook een grote CO2-uitstoot. En dat valt niet te delen. Want dat doe je in je eentje. Zie deze recensie voor de verborgen impact van de dingen die je doet.

Dat is geen advies om gerust het vliegtuig te pakken, het is een zienswijze om de reeƫle uitstoot neer te zetten. We kregen dat inzicht toegestuurd door een trouwe lezer die vaker mooie invalshoeken stuurt. Voel je vrij dat ook te doen!

De inzender stuurde een calculator mee waarmee je kunt uitrekenen hoeveel het kost jouw CO2-uitstoot weer om te zetten in zuurstof, dus hoeveel het kost bomen aan te planten die jouw zuustof naar CO2 weer van CO2 terug naar zuurstof produceren. En we moeten zeggen, dat viel niet eens tegen. We probeerden een retourtje Dublin en wasren voor een paar euro compensatie klaar.

Dat geeft een ander licht op ‘vliegschaamte’, nogmaals: niet om vliegen aan te moedigen, maar wel om het in perspectief te zetten.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten