Gezondheid Leefbaarheid

Buurttuinochtenden bij Swanewoerd

In de binnentuin van woonzorglocatie ZGR Swaenewoerd is het elke dinsdagochtend gezellig. Een groeiende groep vrijwilligers, mannen en vrouwen van uiteenlopende leeftijden, steekt met elkaar de handen uit de mouwen om de sier- en pluktuin te onderhouden.

Eens per maand is er voor tuinliefhebbers nog iets extra’s te beleven. Raalte Plukt! geeft dan workshops over onder andere het oogsten en het verwerken van alles wat de pluktuin oplevert. De binnentuin van ZGR Swaenewoerd maakt, samen met de pluktuin bij het hertenkamp in de Blekkerhoek, deel uit van de beginnende plukroute van Raalte plukt! De pluktuinen bieden bewoners uit de buurt veel groene beleving én een oogst van thee- en keukenkruiden, fruit en eetbare bloemen. Het onderhoud aan de tuinen wordt gezamenlijk gedaan. Een feestje, want wat is er mooier dan tijdens het wieden een lekkere framboos in je mond te steken, die je zelf hebt zien rijpen?

Op dinsdag 15 september  is de eerstvolgende buurttuinochtend in de binnentuin van Swaenewoerd. Iedereen kan van 10.30 tot 12.00 uur aansluiten. Deze ochtend gaan we ook stekken en scheuren van planten die daar klaar voor zijn en mogen stekjes mee om een plek krijgen in je eigen tuin of op je balkon.
De ingang van de tuin ligt aan de Kruisstraat, tussen de kerk en de woonzorglocatie.
De volgende buurttuinochtenden zijn op 20 oktober, 17 november en 15 december.
Blijf op de hoogte via www.raalteplukt.nl.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten