Klimaat

Met de boswachter de sneeuw in (in onze herinnering)

Elk jaar dezelfde strijd. Op zoek naar de kerstspullen moet eerst de hele zolder opgeruimd worden. Ik baan mij een weg tussen kinderspeelgoed en uitzet van mijn dochter door. Zet dingen aan de kant en stapel ze op. Zo had ik ook dit jaar wéér de doos met oude dia’s vast die zó van de zolder uit mijn ouderlijk huis naar de zolder van mijn eigen woning is verplaatst.

Door Ine Nijveld

Mijn vader heeft jaren lang dia’s gemaakt en ik heb hem lang geleden beloofd deze op de computer te zetten. Moedig begin ik aan deze megaklus. Aangezien wij altijd de natuur ingingen kom ik door bossen, over bergen en langs rivieren van 1956 tot 1985.Ik blijf ‘hangen’ bij een dia uit 1970. Wat een geweldige plaat! De familie picknickend in de sneeuw. Lekker de natuur in, omdat er verder niet zoveel te beleven viel. Dure dagjes uit deden we ook niet. Simpel wandelen met familie. Koffie, thee en broodjes namen we mee. De opa’s en oma’s keurig gekleed, het was immers zondag. Mijn ouders in sportieve wandelkleding voor die tijd. Of mijn broers er nog zoveel lol in hadden kan ik op de dia niet zien. Ik zit daar in ieder geval best tevreden in het midden.

Behalve het pak sneeuw en de grootte van het gezelschap, zou het zomaar een foto uit deze Coronatijd kunnen zijn. Weer trekken gezinnen de natuur in, omdat er verder niet zoveel te doen is of omdat we gewoonweg zin hebben in heerlijk bewegen in frisse lucht. Nog steeds zie ik gezinnen met puber kinderen die mee moeten en opa’s en oma’s die genieten. Onze dagcampings lenen zich daarvoor bij uitstek. Je kunt er de auto kwijt, er beginnen wandelroutes en er staat hier en daar een picknickbank.

Ik hoop dat u de komende feestdagen, in bescheiden kring weliswaar, toch volop kunt genieten van elkaar en van de natuur.
Hoop ook dat ik uw reacties mag lezen bij de kerstboom, dan heb ik de kerstspullen op zolder weten te bereiken 😉

Ine is boswachter in Salland, bij Staatsbosbeheer

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten