Gezondheid Leefbaarheid

Voedsel Anders: een excursie in ondermeer Broekland

Wat is de realiteit van de boer(in)? Hoe werkt de ambachtelijke visserij? Welke keuzes kunnen we maken voor de biodiversiteit, het klimaat, de voedselproducenten en een gezondere voedselomgeving? Op 19 en 20 september organiseert Voedsel Anders met partners in het hele land een excursie-weekend. Maak kennis met duurzame boeren, kleinschalige vissers en lokale voedselinitiatieven!

Je kunt kiezen uit initiatieven in verschillende regio’s. Na afloop van de rondleiding is er tijd om van gedachten te wisselen over wat je hebt gezien en wat dat betekent voor een gezond en duurzaam regionaal voedselsysteem. Op 1 oktober kun je bovendien napraten in een online Voedsel Anders Meet-Up.

Per provincie is er een excursie. Die van Overijssel is in Broekland bij voedselcoöperatie Autark (ism Stichting De Ulebelt)
Tijd: 19 september, 12.15 – 15.30 uur
Maximaal aantal deelnemers: 15

Autark bestaat uit een groep mensen die samen eten kopen van boeren uit de buurt. Bestellen doet iedereen individueel, logistiek en distributie verzorgen de deelnemers bij toerbeurt. Maar hoe zet je zoiets op en welke afspraken maak je met elkaar? Stichting de Ulebelt nam het initiatief om buurtbewoners daarmee op weg te helpen en in contact te brengen met boeren uit de buurt. Inmiddels heeft zij meer dan tien van dit soort coöperaties helpen opzetten in Overijssel en Voedselcoöperatie Autark is de grootste, met 35 huishoudens. In Broekland komen daar alweer leuke nieuwe initiatieven uit voort.

De excursie is tijdens het wekelijkse uitdeelmoment. Estella Franssen van de Ulebelt legt uit hoe de coöperatie is opgezet, en Mireille Groot Koerkamp als trekker van de groep in Broekland laat zien hoe dat er in de praktijk uitziet.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten