Energie Gezondheid

Tip van Energieloket Salland: Brood in de koelkast, hoe kom je daarbij?

Brood is een product dat – naast eieren – vermoedelijk het meest onterecht in de koelkast bewaard wordt. Voor eieren is er geen voordeel, voor brood is er zelfs een nadeel.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Brood ontleent zijn versheid aan gist. En gist heeft de eigenschap sneller te verouderen als je het koel bewaart. Dus brood in de koelkast blijft niet langer, maar kórter houdbaar!

Als je gist invriest stopt het verouderingsproces. Dus brood invriezen is wel zinnig. Haal vervolgens iedere dag uit de vriezer wat je die dag nodig hebt.

Nog een leuke eigenschap van gist: als je het opwarmt, kun je het nog een tweede keer vers maken. Dus al iets (te) oud brood even in de oven leggen, maakt het opnieuw vers. Oppiepen heet dat. Let op: dat kun je maar een keer doen. Na het oppiepen wordt het brood snel ouder.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten