Gezondheid Leefbaarheid

Sallandse restaurants kopen beter lokaal in

‘Afwaste’ is een platform dat voor restaurants onderzoekt wast de klant wenst. Als je dat vooraf beter in kaart hebt kun je nauwkeuriger inkopen en hoef je minder weg te gooien. In Salland komt er een onderzoek om te kijken of dat werkt.

Omdat bekend is welke producten de restaurants nodig hebben, kan ook eenvoudiger ingekocht worden bij lokale en regionale leveranciers. Zo krijgen de leveranciers een betere prijs en marktpositie dan wanneer zij via de groothandel leveren. Daarbij ontvangt de gast feiten over voedselverspilling en wat hij of zij bijdraagt klimaat en milieu.

Afwaste gaat in Salland onderzoeken of ze dat plan van de grond kunnen krijgen. Twintig lokale restaurants en tien lokale leveranciers in Salland doen mee. De gemeenten Deventer, Olst-Wijhe en Raalte vinden het plan dusdanig goed dat er een Leadersubsidie is toegekend via de Kracht van Salland. Provincie en Europa betalen ook mee.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten