Gezondheid

Op pelgrimtocht door Overijssel

Wist je dat je in Overijssel ook een paar interessante pelgrimsroutes hebt? Historische routes waarvoor je helemaal niet naar Santiago de Compostella hoeft (hoewel dat natuurlijk ook wel mooi is)

In Zenderen heb je het Kloosterpad. Het bewandelen ervan leidt tot verwondering en verbondenheid met de natuur. En je maakt gelijk kennis met de religieuze geschiedenis van Zenderen. Het pelgrimspad voert langs alle interessante historische en religieuze punten in de omgeving. De lengte van de route kun je zelf bepalen: 5, 8 of 11 kilometer.

Ook in Twente heb je het Hilligenpad. Het is een vijfdaagse bezinningstocht door Twente met allerlei verhalen over geloof en landschap. Onderweg kom je op zo’n 50 plekken, die te maken hebben met geloof, bijgeloof en spiritualiteit door de eeuwen heen. Je begint bij Hof Espelo en het eindpunt is De Zwanenhof.

Het Jabikspaad is een pelgrimsroute vice versa het Friese Sint Jacobiparochie naar Hasselt in de Kop van Overijssel. De totale pelgrimsroute is zo’n 130 kilometer.

Lees er hier meer over.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten