Gezondheid

Noaberhaptrap: Wesepe heeft zijn eigen winkeltje aan de weg

Het dorp Wesepe heeft geen groenteboer, slager of supermarkt. Maar sinds 2019 is er wel huisje ‘t Westerick, dus een tijdje geleden ging ik er maar eens even langs.

Door Ria Olde Rechterschot

‘t Westerick is een huisje aan de Bonekampweg waar dagelijks eieren, groente, fruit, kaas en andere streekproducten worden verkocht voor kleine prijsjes.

Alle producten komen van hun eigen boerderij of uit de buurt, zo is de rauwmelkse kaas gemaakt van de melk van hun eigen koeien, de honing komt van de imker ‘looweg´ uit Bathmen, de eieren en aardappelen van de familie Grotentraast uit Wesepe, de bakmixen van korenmolen de leeuw uit Lettele, de groenten komen uit eigen moestuin en zijn onbespoten, het fruit komt van fruitbedrijf van Vilsteren uit Wijhe en de tokkelroom, jam en zoetzuur maken ze zelf.

Elke dag is er weer een mooi en afwisselend assortiment aan streekproducten in het huisje. Een prachtig initiatief dat niet is ingegeven om er veel geld mee te verdienen, maar wel om bij te dragen aan de voorzieningen op het platteland en daarmee voorziet in een behoefte.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten