Gezondheid

Noaberhaptrap huppelt naar De Huppe

In het plattelandsgebied tussen Zwolle en de IJssel ligt de buurtschap IJsselzone. En in die buurtschap  ligt de Huppe.

Door Ria Olde Rechterschot

(Zorg)boerderij De Huppe is een kleinschalig agrarisch familiebedrijf, bestaande uit een zorgboerderij, een kaasmakerij en een landwinkel. De boerderij is een gezellige beestenboel maar heeft ook een houtwerkplaats en een bloemenpluktuin. Laat je verrassen door de heerlijke en zelfgemaakte Boerenkazen, ambachtelijke streekproducten, boerendelicatessen of een origineel cadeaupakket.

Ambachtelijk bereid
De boerenkaas wordt op een ambachtelijke wijze gemaakt in de kaasboerderij. Voor het kaasmaken wordt dagverse melk gebruikt, rechtstreeks van de koeien van boer en broer Harold van Vilsteren. De koeien lopen de hele dag in de weilanden rond de boerderij. De gehele productie van koe tot kaas is in eigen handen en dat proef je!

Boerenkaas is bereidt van zogenaamde ‘rauwe’ melk. Melk die verder geen enkele behandeling heeft ondergaan. Juist dàt maakt, samen met de ambachtelijke bereiding, de smaak van boerenkaas zo rijk, krachtig en uniek.

Maar hoe zit het nou eigenlijk met die naam, wat is nou Huppe? Het blijkt dat de witte boerderij naast de landwinkel al van oudsher de Huppe heet en dat deze naam mogelijk afkomstig is van het woord hop of hoppen, een prachtige broedvogel die vroeger in deze omgeving voorkwam.

Aangezien de Huppe op een prachtige plek langs de uiterwaarden ligt kan je een wandeling of fietstocht dus mooi combineren met een bezoek aan de landwinkel.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten