Gezondheid

Noaberhaptrap: A2-Zuivel voor mensen met een koemelk-allergie

Bij Zwolle is een boerderij en die hebben A2 zuivel. A2? Dat is toch een snelweg. Ja dat is het, maar A2 zuivel heeft niets met de snelweg te maken.

Door Ria Olde Rechterschot

Boerderij ‘Erve Slendebroek’ is het agrarisch familiebedrijf van Jaco en Roelien Visscher en hun vier kinderen. De boerderij bevindt zich aan de zuidkant van de stad Zwolle en bestaat op de huidige plek al meer dan 150 jaar. Sinds 1863 zijn Jaco en Roelien de 5e generatie die op deze mooie plek mogen wonen en werken.

En op die plek hebben ze zich op volledig toegelegd op de productie en verwerking van zogenoemde A2-melk.En nee, dat heeft niets met een snelweg te maken, maar alles met de genen van het rundvee en de bijzondere – natuurlijke – samenstelling van de geproduceerde zuivel. Dat, gecombineerd met de gezonde bodem waar het vee op leeft en het verantwoord en duurzaam ondernemen, creëert zuivel van puur natuur die anders is qua samenstelling dan gebruikelijk. Veel mensen die koemelk moeilijk verdragen blijken dankzij A2-Zuivel wél van zuivel te kunnen genieten.

Hoe zit dat dan?
Op de website van Erve Slendebroek lees ik dat sinds een aantal jaren bekend is dat koeien verschillende soorten melk geven. De verschillen zitten vooral in de eiwitsamenstelling van de melk. En dat heeft dan weer te maken met het DNA van de koe. A2-melk wordt dan ook geproduceerd door koeien die daarvoor op basis van hun natuurlijke DNA geselecteerd zijn, en heeft niets te maken met genetische manipulatie. Deze bijzondere erfelijke eigenschap, gecombineerd met een ecologisch verantwoorde en duurzame bedrijfsvoering, zorgt voor zuivel met unieke eigenschappen. Bovendien komt het verantwoorde voedselbeleid de smaak en de bijzondere samenstelling van de zuivel ten goede. Onze koeien eten veel diverse grassoorten en kruiden en krijgen géén voeding waarvan het genetisch materiaal (DNA) op kunstmatige wijze is aangepast.

Veel mensen die koemelk moeilijk verdragen blijken dankzij A2-Zuivel wél van zuivel te kunnen genieten.

Ik heb gelukkig geen zuivelallergie, maar ook zonder zo’n allergie is het prima genieten van de zuivelproducten van erve Slendebroek. Je vindt ze uiteraard via de regiokaart op https://www.fietsenvoormijneten.nl/regio/salland/

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten