Gezondheid

Het hele terrein van Deventer Ziekenhuis rookvrij

Vanaf vrijdag 1 februari is het hele terrein van het Deventer Ziekenhuis rookvrij. “We zijn een ambassadeur van gezondheid en zetten ons iedere dag in om mensen beter te maken. De mogelijkheid bieden om op ons terrein te kunnen roken, past daar simpelweg niet meer bij,” zegt het Deventer Ziekenhuis.

Ze vinden dat niet alleen als zorgverlener, ze ontvangen ook  steeds vaker klachten van andere patienten en bezoekers dat er bij het ziekenhuis gerookt wordt.

Concreet betekent het dat vanaf 1 februari 2019 op het terrein van het ziekenhuis (inclusief voorplein, parkeerterrein en toegangswegen op ons terrein) niet meer wordt gerookt. Alle voorzieningen, van het ‘bushokje’ op het voorplein tot de rookruimte in de parkeerkelder en alle asbakken worden verwijderd.

Een rookvrij Deventer Ziekenhuis geldt voor medewerkers, patiënten, bezoekers en leveranciers. Voor bezoekers en patiënten die het moeilijk vinden niet te roken als ze ons ziekenhuis bezoeken, is informatie beschikbaar. Rokende patiënten die opgenomen worden in het ziekenhuis kunnen desgewenst hulp krijgen, bijvoorbeeld met een nicotinepleister. Verder kunnen patiënten en bezoekers terecht bij huisartsenpraktijken in de regio voor advies of hulp bij stoppen met roken.

Hulp nodig?
“We kunnen ons heel goed voorstellen dat deze nieuwe regel niet voor iedere roker even makkelijk is. Toch vragen we iedereen straks niet meer op of om ons ziekenhuis te roken. Vindt u dit lastig of wilt u graag stoppen? Weet dat Salland zorgverzekeringen, Tactus en de huisartsen in onze regio op 12 februari 2019 een avond organiseren voor iedereen die graag wil stoppen met roken. Huisartsen en andere deskundigen helpen met al uw vragen en geven waardevolle tips. Opgeven kan via deze link.