Kinderen van basisschool De Gouden Emmer hebben hun eerste groente geoogst uit de schooltuin die ze hebben bij biologische boerderij Overesch. Kok Paul Herbrink was daarbij ook uitgenodigd, want dan heb je er gelijk lekker eten van.
Elke dinsdag vanaf 1 maart tot en met de zomervakantie komen de leerlingen van De Gouden Emmer naar de boerderij van Overesch. Iedere leerling heeft daar zijn eigen stukje grond waarop ze op ecologische manier groenten verbouwen. Dat doen ze al een paar jaar achtereen, zodat alle leerlingen van de Gouden Emmer uiteindelijk in aanraking geweest is met een eigen groentetuin en met biologisch telen.
Rond half mei is het meestal de tijd om de eerste groente te oogsten. Dat gebeurt dan in samenwerking met kok Paul Herbrink die er iets lekkers van maakt. Deze week werd van de eerste oogst een heerlijke groene soep gemaakt met allemaal gezonde groenten uit de natuur en uit de tuin. De maaltijd werd compleet gemaakt met een broodje gezond.