Gezondheid

Geen vlees? Wat eet je dan? Tien tips

We zitten midden in de week zonder vlees, althans midden in de week van een landelijke campagne die dat propageert. Ook supermarkten, restaurants en zo doen daar aan mee. Ook wel logisch, want steeds meer mensen eten steeds vaker iets anders dan vlees. Dat betekent dat er een goede handel aan het ontstaan is in ander eten.

Weglaten van vlees in het menu is voor mensen die er nog niet zo veel kennis van hebben heel ingewikkeld. Maar mensen die zich er in verdiept hebben, toveren met het grootste gemak fantastiche maaltijden op tafel zonder vlees. Je hoort hen ook niet praten over vleesvervangers, omdat ze gewoon anders koken. Alleen voor iemand die gewend is altijd met vlees te koken moet op zoek naar een vervanger daarvoor.

En dat vervangen is heel eenvoudig. De supermarkten liggen er vol mee. Maar je kunt dus ook zonder die vervangers toe door slim te knutselen met bijvoorbeeld bonen en noten. Je moet niet zo maar vlees weglaten, want dan klopt jouw dagelijkse voedingswaardebalans niet meer. Maar dat daar geen vlees in hoeft te zitten, bewijzen de verschillende ‘schijf van vijf’-voorbeelden in andere landen. In die van Canada staan vlees en zuivel er helemaal niet meer in!

Lees hier in HetkanWel tien tips over eten zonder vlees.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten