Gezondheid

Een gezonde schoolkantine? Zeur jouw directie de kop gek!

“Als ze nou dat gezonde eten iets goedkoper maken, maar nee, de snacks zijn het goedkoopst. Wat dacht je dan dat een student koopt?” Een opmerking van een student van een van de hogere onderwijsinstellingen van de provincie. In bijvoorbeeld Hardenberg heeft het Vechtdalcollege dat anders aangepakt. Daar hebben ze ‘een gezonde schoolkantine’, met iedere dag een gezond broodjes als allergoedkoopste.

Als jij nou vindt dat jouw school ook een gezonde kantine moet krijgen, daar helpen de provincie Overijssel en Natuur en Milieu Overijssel je mee. Pak het aan. Deze week nog. Of op 16 april. Want dan is het de dag van de gezonde schoolkantine.

Op deze dag hoopt het Voedingscentrum een recordaantal Schoolkantine Schalen uit te reiken in het hele land. Vorig jaar heeft het Voedingscentrum maar liefst 45 gouden en zilveren Schalen uitgereikt en dit jaar hopen ze dat te overtreffen. Ken je scholen die ook aan de slag willen met de kantine? De brigadier van de Schoolkantine Brigade kan langs met persoonlijk advies over het aanbod in de kantine en/of de automaten. Een bezoek is geheel gratis! Neem contact op.