Gezondheid

Downbload de app Ommetje en daag je uit iedere dag te wandelen

Hoogleraar neuropsychologie Erik Scherder en de Hersenstichting hebben ‘Ommetje’ gelanceerd, een app die jouw aanzet tijdens corona meer te bewegen.

Scherder: “Heel Nederland zit en zit ook vaak echt teveel. Vooral tijdens deze coronacrisis bewegen mensen veelal te weinig, omdat ze aan huis gebonden zijn. Dit heeft zeer grote directe- en indirecte gevolgen voor de gezondheid. Dat moet echt anders. Voldoende beweging verhoogt niet alleen de weerstand, maar ook de productiviteit en de creativiteit. En het vermindert stress en zorgt voor een beter humeur. En als klap op de vuurpijl stimuleert het de aanmaak van nieuwe hersencellen. Samen met de Hersenstichting wil ik ervoor zorgen dat Nederland in beweging komt.”

Via de app verleidt Erik Scherder je om uit die luie stoel te komen en – alleen of op voldoende afstand van elkaar – een ommetje van minstens 20 minuten te maken. De Ommetje-app stimuleert je door je uitdagingen aan te laten gaan waar digitale beloningen aan zijn gekoppeld. Ook geeft de app informatie over hersengezondheid, zodat je meer inzicht krijgt over hoe je je hersenen gezond kunt houden. Koko Beers, woordvoerder van de Hersenstichting: “Regelmatig bewegen houdt je gezond, beschermt je tegen cognitieve achteruitgang en verkleint het risico op diverse hersenaandoeningen, bijvoorbeeld dementie, beroerte en depressie. Blij dus vooral actief, vooral nu!”

De app is gratis te downloaden op de website van de Hersenstichting.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten