Gezondheid

De ecostoof is de hooikist 2.0

In plaats van een hooikist kun je ook een ecostoof gebruiken. Op ecostoof.nl vind je hoe je die zelf maakt.

Die hooikist van vroeger ken je vast nog wel: een boel hooi of stro in een kist en daar de pan met rijst inzetten. Op die manier is de rijst aan het eind van de dag gaar. Campingliefhebbers kennen het principe meestal ook wel: dat je het eten warm (of juist koel!) houdt door het in een dekbed te wikkelen.

Tegenwoordig doe je dat met de ecostoof. Dat is de hooikist 2.0. We kwamen de ecostoof tegen op de Biobeurs in Zwolle. Caro Niestijl vertelde er vol enthousiasme over. Alles wat lang op het vuur moet, kun je er in kwijt. Rijst, bonen, peulvruchten couscous, ’s morgens voor je weggaat even aan de kook brengen, in de stoof zetten en ’s avonds is het eten zo goed als klaar. Kan ook met aardappelen groente, met vlees, wat je maar wil.

Voordelen? Je hoeft niet de halffabrikaten uit de supermarkt te kopen die het grootste deel van het kookproces al achter de rug hebben en vervolgens in een potje met suikerwater op jou wachten, nee je kunt de veel goedkopere basisproducten kopen, die je thuis lekker laat sudderen. En je bent maar heel weinig energie kwijt, want als het eenmaal kookt kan het vuur uit.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten