Gezondheid

Al meer dan 100.000 m² asbestdak gesaneerd in de gemeente Raalte

Je kunt in de gemeente Raalte een bijdrage voor het saneren van je asbestdak aanvragen. Per verwijderde vierkante meter krijg je als pandeigenaar een bijdrage van €1,-, Er wordt volop gebruik gemaakt van deze regeling. De gemeente heeft inmiddels al meer dan €100.000 uitgekeerd aan zo’n 200 eigenaren. Dat betekent dat er ook al meer dan 100.000 m² aan asbestdak gesaneerd is. Gemiddeld gaat het om ruim 500 m² per aanvraag. De omvang wisselt tussen 20 m² en 4.600 m². Alle pandeigenaren die na 1 januari 2018 een asbestdak hebben gesaneerd, kunnen de bijdrage aanvragen.

Het leek erop dat daken met asbest in Nederland na 2024 verboden zouden zijn. Het wetsvoorstel waarin dit werd voorgesteld heeft het echter niet gehaald. Ondanks dat er vooralsnog geen verbod op asbestdaken is, gaat de gemeente Raalte door met het verstrekken van de bijdrage. Want al het asbest dat verwijderd is, brengt geen gezondheidsrisico’s meer met zich mee. Economisch gezien kan saneren ook aantrekkelijk zijn. Panden met asbestdaken zijn over het algemeen minder waard.

Kijk voor meer informatie over de gemeentelijke bijdrage en andere vormen waarin de gemeente Raalte pandeigenaren van asbestdaken ondersteunt op www.raalte.nl/asbest.

 

 

 

 

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten