Energie

Zonneweide gaat Torenallee heten en jij kunt een aandeel kopen

De aarden wallen liggen er al een tijdje aan de Wijheseweg bij in Raalte, ter hoogte van afslag Hogeweg. Binnenkort komen ook de zonnepanelen. Maar nu is er ook een naam: Torenallee, dat is vanwege een historische veldnaam ter plekke. Jij kunt een aandeel in het park kopen en zo mede-eigenaar worden van de groene energieproducent en meedelen in de winst!

Het Energie Fonds Overijssel financiert een groot deel van de investering. Maar niet alles. Inwoners van de gemeente Raalte kunnen financieel participeren in het park en daarmee lokale duurzame energie opwekking steunen. In het najaar zal Endona starten met de informatievoorziening. Maar vooruitlopend daarop kun je nu al bij Endona terecht voor groene energie. Je krijgt dan je energie via ‘Energie van Ons’, een coöperatie die namens veel lokale initiatieven de energie verkoopt en al drie jaar de schoonste energieleverancier is van Nederland.

Van de opbrengst uit de Zonneweide Torenallee worden lokaal sociaal maatschappelijke doelen ondersteund. Participanten, maar ook omwonenden, organisaties en verenigingen kunnen zelf met voorstellen komen en participanten kunnen mee stemmen over de bestemming. Zo gaat er geen geld naar de landelijk opererende projectontwikkelaars met financiers in het buitenland en blijft de Zonneweide Torenallee voor 100% lokaal eigendom.

Energiecoöperatie Endona is al bijna twee jaar bezig met dit plan. Coöperatie Goed veur Mekare uit Wijhe en Stichting IJssellandschap doen ook mee. B&W Energy legt de panelen uiteindelijk aan onder begeleiding van Escozon uit Heeten.
Begin september zal de draagconstructie geplaatst worden en als alles goed gaat worden de zonnepanelen medio oktober erop gemonteerd zodat het park eind november, begin december zijn eerste groene stroom daadwerkelijk kan leveren. Er kunnen ongeveer 875 huishoudens worden voorzien van 100% groene stroom.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten