Circulaire economie Energie Klimaat

Tip van Energieloket Salland: Zonnepanelen zitten ook tussen je oren

Zonnepanelen wekken stroom op. En als je zelf stroom opwekt ga je anders met stroom om. Je geniet bijvoorbeeld dubbel van een opkomende zon.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Het is echt waar. Als je zelf stroom opwekt, ga je zuiniger om met stroom. Het wordt dan een soort van sport om iets zuiniger te zijn. Maar – gelukkig maar – aan de andere kant vind je het ook weer niet erg energie uit te geven omdat je het toch zelf opwekt. Twee keer aangenaam dus.

En je gaat ook meer genieten van de natuur. Vooral als daar een beetje zon aan te pas komt. Zie de foto.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.