Energie

Tip van Energieloket Salland: Laat de lamp het werk doen!

Wie liet het licht aan? Het is zo’n schreeuwzinnetje dat je je van je jeugd nog wel kunt herinneren. De oplossing is het licht zelf dat werk te laten doen.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Op kantoor zijn sommigen van ons dat al gewend: een sensor die het licht aandoet als er iets  beweegt. Beetje lullig als het licht dan ineens uitgaan als jij daar aan het werk bent, maar je weet dan in elk geval zeker dat niemand anders dat gezien heft, dus vertel het lekker niet verder.
Zo’n sensor kun je thuis ook plaatsen. Gewoon de lichtschakelaar vervangen. Is overal handig. Op het toilet, in de gang, de kelderkast. Maar ook in kamer en keuken. Gebruik geen sensor op plekken waar je het licht ook daadwerkelijk uit wil kunnen houden, in de slaapkamer bijvoorbeeld. Want anders gaat iedere keer als je je omdraait in bed hert licht aan.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten