Energie Klimaat Milieu

Tip van Energieloket Salland: Hou koel- en vrieskast schoon

Alles wast je in de koelkast of vriezer aantreft wordt op de gevraagde temperatuur gebracht. Dus ook de aanslag rondom de koelelementen.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Het is raadzaam de koelkast en de vriezer geregeld schoon te maken of te ontdooien. Rondom de koelelementen of bij een kier bij de opening wil op den duur wel eens een ijsklont ontstaan. Voor de vriezer is dat extra werk. Hij houdt ongevraagd ook dat ijs onder nul graden. Jammer van de extra energie die dat vergt.

Ook voor de koelkast is rijnheid een goede eigenschap. De koelelementen zitten tegenwoordig niet meer in het zicht, maar de plaat die er voor gezet is, is gevoelig voor vuil. Als daar iets aankleeft, gaan de koelers extra hard werken. Puntje van aandacht is de afvoer van vocht. Dat geultje wil wel eens verstopt raken waardoor het binnen vochtig blijft. En al dat vocht moet ook op de gevraagde temperatuur blijven.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.