Energie Klimaat Milieu

Tip van Energieloket Salland: Feest in de tuin

Lampjes, vijverpomp, terrasheater, speakers, we maker er soms een heel feest van in de tuin. Beleving het dat. Al wel eens bedacht dat de natuur zelf ook een hele beleving is?

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

De aanschaf van ‘spullen’ schijnt de allergrootste energievreter te zijn die er is. Je moet bedenken dat dat energieverbruik al begint bij het delven van de grondstoffen ervoor en verder gaat via transport, de productie en daarna het onderhoud ervan.

Kan allemaal wel een beetje minder, zonder dat je wat tekort komt.

Neem die tuin. Vergelijk een tuin die je helemaal hebt ingericht op allerlei vermaak, met een tuin waarin je in een lekkere stoel naar de natuur luistert. Zoemende insecten, tjielpende vogels, ruisend blad door de bomen. Gratis en voor niets.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.