Energie Klimaat

Tip van Energieloket Salland: Een lekkende kraan kost een hoop geld

Repareer je lekkende kraan. Een nieuw rubbertje koop je voor een paar cent. En je kunt dat vast zelf wel even verhelpen.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Als je een kraan hebt die een beetje lekt, komt dat meestal omdat het rubbertje dat het water moet tegenhouden niet meer helemaal jofel is. Drie druppeltjes per minuut is 180 druppeltjes per uur is … uiteindelijk 1100 liter per jaar.

Zo zijn er wel meer makkelijke waterbesparingen. Weinig water voor een kleine boodschap. Een douchekop met hogere druk zodat je minder water nodig hebt. Een kleinere stortbak voor de wc (of er een baksteen in leggen zodat er minder water in hoeft. De kraan uit als je tanden poetst…

Doe maar net of water geld is, dan ga je der vanzelf iets zuiniger mee om. Je gebruikt het als je het nodig hebt, niks mis mee, maar je bespaart het als dat kan.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.