Circulaire economie Energie

Tip van Energieloket Salland: een desktop is uit de tijd

Vroeger was een computer een ding waar je speciale bureau’s voor moest hebben. Van die diepe bureau’s vanwege die dikke beeldschermen. Das war einmeil. Nu hebben we de laptop.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Een laptop gebruikt negentig (90!) procent minder stroom dan een desktop. Daar komt bij dat je een laptop makkelijk kunt verplaatsen zodat je er overal mee kunt werken. Je kunt dus de warmte en het licht opzoeken in plaats van dat je er een speciale ruimte voor moet verwarmen en verlichten.

Stel je computer zo in dat hij optimaal presteert als je er mee werkt, maar ook dat hij terug valt in slaapstand als je er even niks mee doet. En zet spul uit als je er langer niets mee doet. Een laptop gebruikt al geen elektrisch meer als je hem dichtklapt, en schakelt gelijk weer aan als je hem open doet.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten