Energie Klimaat

Tip van Energieloket Salland: Doe die deur dicht!

Met een veer laat je de deur nooit meer open staan

Je bent er als ouder maar druk mee je kinderen te leren de deur achter hun kont dicht te doen. Maar wat je ze ook naroept, het helpt niet. Zet er daarom een dranger of een veer op.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Zelf de deur achter je dicht doen, ach, je vergeet het wel eens. En het is ook lang altijd niet makkelijk. Als je de handen vol hebt, ben je al lang blij dat je de deur open kreeg. Hem achter de dan ook nog weer dicht te moeten doen is een hele opgaaf.

Zet er daarom een dranger of een veer op. Iedere kluszaak heeft die in alle maten en soorten. Een veer die je de scharnierpen vervangt. Een ketting die je in het deurkozijn kunt verstoppen. Een echte veer. Een klem. Zoek uit wat voor jouw deur het beste past.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.