Energie Klimaat

Tip van Energieloket Salland: Doe die deksel op de pan

Je kookt het eten door het een tijdje op 100 graden te brengen. Het is voor alles en iedereen beter dat met zo weinig mogelijk water voor elkaar te krijgen.

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Het is eigenlijk zo logisch als wat: weinig water kookt sneller dan veel water. En met de deksel op de pan kookt het water nog eerder, omdat het water dat op weg is aan de kook te raken, zelf ook weer warmte produceert.

Weinig water gebruiken dus, en de deksel op de pan houden. Je voorkomt dan meteen dat je het eten aanbrandt, want je houdt het vocht in de pan. De snelkookpan volgt dit proces in optima forma. Je bouwt daarbij ook nog eens druk op in de pan, waardoor de kooktemperatuur daalt.

Nog een heel groot voordeel: met weinig water je eten koken, houdt de vitamines vast. Heb je dus met de minste energieverspilling de gezondste maaltijd!

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeente Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. In Olst-Wijhe is de subsidie daarvoor inmiddels op en kost een advies 120 euro.
Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie voor energie bezuinigende maatregelen kunt krijgen.