Energie

Tip van Energieloket Salland: denk even na over de thuistap

Die thuistap straks met kerst of van oud op nieuw schenkt je wel een lekker koud biertje, maar gebruik hem niet het hele jaar: kan je zo 100 euro aan elektrisch kosten…

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Een thuistap is een van de grote energieslurpers in een huishouden. Gelukkig dus maar, dat de meeste huishoudens er niet eentje hebben. Probleem van zo’n tap is dat hij het hele vat (het hele vaatje) voortdurend koel moet houden voor dat ene moment waarop jij een koel tapbiertje wil hebben. Bij sommige modellen ben je zo’n 110 euro per jaar aan energiekosten kwijt.

Na ja, 110 euro… Weet je dat de koelkasten van vandaag de dag de helft gebruiken? Dus je kunt twee koelkasten vol met flesjes bier gooien tegen dezelfde stroomkosten. En in deze maanden kan het nog goedkoper: zet het krat bier gewoon buiten. (Naast de wijn, de jus d’orange en het bronwater 😉 )

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte kunnen een gratis energiescan aanvragen. Je moet dan eerst een checklist invullen, waarna een energievakman langskomt en jouw situatie bekijkt. De scan geeft kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen en zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor de checklist. Neem daarna contact op met het energieloket via:
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Subsidie
Klik hier om te achterhalen hoe je subsidie

Voeg reactie toe

Klik hier om een reactie achter te laten